Het uitbouwen van je (nieuwe) woning kan op veel manieren. In het geval dat je het liefst wilt gaan voor een snelle verbouwing, dan kan het plaatsen van een dakkapel interessant zijn. Een dakkapel zorgt voor meer ruimte in je woning, meer bruikbare vloeroppervlakte, meer licht en een waardestijging van je woning. Maar waar moet je overal aan denken bij het plaatsen van een dakkapel? Lees hieronder een aantal tips.
Mensen kiezen voor een dakkapel, zodat de ruimte die onder het schuine gedeelte van het dak niet langer verloren gaat. Denk hierbij aan een slaapkamer, badkamer of een zolderruimte. Door het plaatsen van een dakkapel worden die verloren vierkante meters omgetoverd tot bruikbare ruimte.
De vraag die vaak gesteld wordt is: moet ik een vergunning aanvragen voor een dakkapel? In een aantal gevallen moet een omgevingsvergunning aangevraagd worden bij de gemeente. Maar dat is niet altijd het geval. Vaak kun je aan de achter- of zijkant van je woning vergunningsvrij een dakkapel plaatsen mits deze voldoet aan de eisen van jouw gemeente. De kans dat je wel een vergunning moet aanvragen, is het grootst wanneer je de dakkapel wilt plaatsen aan de voorkant.
Een groot voordeel van het plaatsen van een dakkapel is dat het snel gerealiseerd kan worden. Vaak wordt de dakkapel in een productiehal gefabriceerd en vervolgens wordt de dakkapel in één dag geplaatst. Maar wat kost een dakkapel? Dat is onder meer afhankelijk van het model, de hoogte en de hoogte. De gemiddelde prijs ligt tussen de €7.000 en €10.000.
Op Huis & Woon Beurs staat in Hal 4 op stand 426 Klok Dakkapellen uit Nieuwleusen. Zij plaatsen bijna 1000 dakkapellen per jaar, door het hele land. Ook Klok Dakkapellen plaatst een dakkapel in één dag en biedt bovendien 15 jaar garantie. Mocht je meer informatie en advies willen, dan ben je van harte welkom om Huis & Woon Beurs te bezoeken op 13, 14 en 15 oktober 2023 in Evenementenhal Hardenberg.
Op de hoogte blijven van Huis & Woon Beurs 2023? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!